Prior Group heeft haar activiteiten uitgebreid met Green Energy oplossingen. Hierbij bieden we energiebesparende duurzaamheidsoplossingen aan, bijvoorbeeld zonnepanelen en energieopslagsystemen via accu’s. Met een energiebeheersysteem door het plaatsen van zonnepanelen en accu’s wordt een onafhankelijke positie verkregen ten opzichte van de netbeheerder. Vanwege de congestieproblemen zijn ondernemingen tenslotte steeds meer gebaat bij onafhankelijkheid van het stroomnet.

Elektrisch

Meer en meer wordt er gebruik gemaakt van elektriciteit in het kader van de energietransitie. Elektrisch rijden neemt een enorme vlucht en de gasgestookte ketel wordt in toenemende mate vervangen door een warmtepomp of een hybride systeem. Gevolg is wel dat het energienet overbelast raakt waardoor energie-uitval kan ontstaan. Voor bedrijven waar bijvoorbeeld machines 24 uur per dag moeten draaien kan dat funest zijn.

Stroomdip en piekaftopping

Prior Green Energy maakt zich sterk om een stroomdip op te vangen door zelf opgewekte energie zoals de zonnestroom, automatisch in eigen accu’s op te slaan. Grote bedrijven in de procesindustrie hebben bijvoorbeeld een noodaggregaat, maar dat geldt niet voor de gemiddelde MKB ondernemer. Als het stroomnet ineens uitvalt kan deze MKB-ondernemer in de problemen komen. Machines en computers vallen dan ongecontroleerd uit, wat een behoorlijke schadepost kan veroorzaken. Daarnaast kunnen accu’s helpen de energiepieken in een bedrijf af te toppen.

Zonnecarports en lichtgewicht panelen

Wanneer een bedrijf onvoldoende dakoppervlak beschikbaar heeft om zonnepanelen te plaatsen, maar nog wel eigen parkeerruimte beschikbaar heeft, kan het een mooie aanvulling zijn om met carports met daarop geplaatste zonnepanelen te werken.  Daarnaast zijn veel daken van bedrijfshallen ook niet geschikt om het gewicht van zonnepanelen te dragen. Lichtgewicht panelen en carports kunnen dan een mooie oplossing zijn. Bij Prior Green Energy zijn we dealer van zulke carports en brengt graag in kaart wat de mogelijkheden zijn voor bedrijven en instellingen.

Zelfvoorzienend

De zonnecarports helpen bedrijven zelfvoorzienend te worden, want ze leveren extra oppervlak voor zonnepanelen op en de opgewekte stroom kan direct gebruikt worden voor het opladen van elektrische voertuigen. Geen auto te laden of teveel aan stroom: dan kan deze uiteraard gebruikt worden voor kantoor, werkplaats, of bijvoorbeeld de eerder genoemde accu’s.

Meer capaciteit

Door technische ontwikkelingen krijgen de accupakketten steeds meer capaciteit bij gelijkblijvend volume. Het is dan ook makkelijker geworden grotere hoeveelheden stroom op te slaan. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van subsidies of fiscale regelingen zoals de Energie-Investeringsaftrek (EIA).

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe technologieën worden op de voet gevolgd, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheden van brandstofcellen, al dan niet met vaste of mobiele tanks. Voor nadere info hierover kunnen bedrijven eveneens bij Prior terecht; er is inmiddels al veel mogelijk. Wenst u meer informatie omtrent onze gezamenlijke dienstverlening neem contact op met dhr. Bert Raak of dhr. Bram van Stel van Prior Group (0118-674074).